0593 - 523 232

Fleur Nagengast, ambassadeur

Fleur Nagengast is ambassadeur van Drents Dierentehuis

 

BEILEN Fleur Nagengast, professioneel wielrenster, is de tweede ambassadeur van het Drents Dierentehuis in Beilen. Reden om haar een paar vragen te stellen.

Heb je al kennisgemaakt met het dierentehuis en wat vind je van het dierentehuis?

Ik heb zeker kennisgemaakt met het dierentehuis, voordat ik ja zeg op een ambassadeurschap wil ik eerst weten waarvoor ik mij precies ga inzetten. Ik heb een uitgebreide rondleiding gehad en was onder de indruk wat voor mooie dingen jullie voor de honden en katten doen. En geen uitdaging lijkt te gek, alles om een veilige plek te bieden voor de dieren.

Hou je van dieren en heb je zelf ook een huisdier?

Ik ben een echt hondenmens, wij hebben zelf twee hele lieve New Foundlanders uit het dierentehuis, Buddy en Manou, helaas is Buddy overleden. Inmiddels hebben we thuis een Shih Tzu, Flo, Flo is eigenlijk van mijn zus maar iedereen is erg gek met haar.

Wat zijn je plannen als ambassadeur?

Bij het dierentehuis hebben ze tijdens de kennismaking aangegeven dat ze graag een jongere doelgroep willen aanspreken, dit lijkt mij een goed idee, wie kan er enthousiaster vertellen over dieren aan hun ouders dan hun eigen kind. Er zijn al plannen voor een sponsor fietsactiviteit, en dat sluit dan weer mooi aan bij mijn passie.

Wat zou je tegen mensen willen zeggen over het dierentehuis?

Dat er ontzettend mooi werk wordt geleverd, dat er plek is voor elk dier (ook al is dat er soms niet, maar er komt uitbreiding en dat is top). En dat de vooroordelen over (agressieve) honden uit het dierentehuis niet kloppen, ik kan uit ervaring spreken met Buddy en Manou.

En hoe gaat het met je wielercarrière?

Op dit moment ben ik herstellende van een heupoperatie. Ik hoop dat alles geslaagd is en dat ik snel weer rond kan fietsen.