0593 - 523 232

Open dag 5 oktober i.s.m. het Rode Kruis!!

Open Dag Dierentehuis Beilen

Het Drents Dierentehuis is een provinciaal dierenasiel waar zwerfhonden- en katten worden opgevangen vanuit heel de provincie Drenthe. Elk jaar organiseert het Dierentehuis rond dierendag een open dag. Dit jaar is deze op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 16.00. Op deze dag is het hele asiel te bewonderen. Naast de aanwezige dieren kunt u dus ook een kijkje nemen in de quarantaine afdelingen, de dierenartskamer, operatiekamer en ga zo maar door.

Het Dierentehuis probeert elk jaar leuke activiteiten te organiseren tijdens de open dag. Dit jaar is hier ook weer hard aan gewerkt en het thema voor dit jaar is; “hulpverlening voor mens en dier” in samenwerking met het rode kruis.

Tijdens de open dag zijn er dan ook vrijwilligers aanwezig van het Rode Kruis Drenthe. Het publiek kan er spelenderwijs de beginselen van eerste hulp leren want dat is waar het om draait bij de Red Cross Quest. Dit is een speurtocht aan de hand van meerdere banners met kennis- en doe vragen voor jong en oud.

Er komen serieuze onderwerpen aan de orde zoals reanimatie, de AED, de stabiele zijligging, maar ook bloedneuzen, teken en schaafwonden. Daarnaast zijn er ook vragen over dieren EHBO aan toe gevoegd.

Naast het Rode Kruis is er uiteraard nog veel meer te doen en te zien;

  • Mensen van de brandweer en een brandweerauto zijn aanwezig om voorlichting te geven.
  • Er is een ambulance aanwezig om te bekijken en uiteraard kunt u vragen stellen aan het ambulancepersoneel.
  • De dierenambulance kan bewonderd worden.
  • Hulphond Rex is aanwezig. Rex is gespecialiseerd in het opzoeken van vermiste mensen en heeft zichzelf al meerdere malen zowel in Nederland als in het buitenland zichzelf bewezen. Tijdens de open dag kunnen kinderen zich verstoppen en zal Rex ze weer gaan zoeken.
  • Hondenschool midden Drenthe geeft workshop “hond en kind”.
  • Bij Kids4Dieren kunnen kinderen weer de asieldieren gaan schilderen.
  • Onze gastgezinnen en Stichting Amivedi zijn er om voorlichting te geven.

Als laatste zijn ook onze “reptielenman” en de Kleindierenvereniging Midden Drenthe weer aanwezig met verschillende reptielen, konijnen en kuikens.

Uiteraard is er ook weer gedacht aan de inwendige mens !

Een mooi vol programma en we hopen op een mooie en gezellige dag, wij hebben er in ieder geval weer zin in!