0593 - 523 232

Penningmeester gezocht

Vacature Penningmeester

 

In verband met het aanstaande vertrek van onze huidige penningmeester zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid in de functie van penningmeester.

 

Als zelfstandige stichting biedt het Drents Dierentehuis al jarenlang opvang aan

(zwerf-)honden en -katten uit de provincie Drenthe. We doen onze uiterste best om de dieren bij hun baas terug te brengen; als dit niet lukt zoeken we een geschikt nieuw tehuis. We doen dat met een gemotiveerd team van medewerkers onder leiding van een beheerder en assistent-beheerder. Daarnaast kunnen wij ons werk doen dank zij een grote groep evenzeer gemotiveerde vrijwilligers.

De stichting wordt geleid door een bestuur, waarvan de leden/vrijwilligers onbezoldigd zijn. De stichting is een non-profit organisatie, die voor een belangrijk deel afhankelijk is van vrijwillige bijdragen, giften, schenkingen e.d. Het bestuur is onder meer verantwoordelijk voor strategische zaken, de formele contacten met haar omgeving, de beleidsbepaling en de (meerjaren)begroting. In de stichting wordt op een plezierige, constructieve wijze op basis van collegialiteit en teamwork samengewerkt.

Wij zoeken als penningmeester (m/v) een deskundig en ervaren bestuurslid, bij voorkeur iemand met ervaring als bestuurder van een maatschappelijke organisatie.

 

Ben jij het bestuurslid dat wij zoeken, dan vervul je als teamlid binnen het bestuur o.m. de volgende taken:

  • je beheert de financiën van de stichting,
  • je bent verantwoordelijk voor de boekhouding en de financiële transacties,
  • je adviseert het bestuur over het financieel beheer, belastingzaken e.d.,
  • je rapporteert regelmatig aan het bestuur over de financiële gang van zaken,
  • je stelt jaarlijks de begroting op,
  • je bent verantwoordelijk voor het financieel jaarverslag met balans en winst- en verliesrekening,
  • je verzorgt het contact met de accountant, banken en verzekeraars.

 

De boekhouding en de salarisadministratie van de stichting zijn op basis van maandelijkse verwerking uitbesteed bij een extern accountantskantoor. Dit kantoor verzorgt ook, uiteraard onder verantwoordelijkheid van de penningmeester, het opstellen van de jaarrekening.

 

De penningmeester die wij zoeken is een ondernemende en pro actief ingestelde bestuurder met een financiële achtergrond, die affiniteit heeft met onze op dierenwelzijn gerichte doelstelling.

Ervaring in een financieel-administratieve functie in het bedrijfsleven of bij een klein tot middelgroot accountantskantoor strekt tot aanbeveling.

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, naar een zinvolle en mooie besteding van je vrije tijd in een goed georganiseerde maatschappelijke instelling op het gebied van dierenwelzijn? Aarzel dan niet, maar neem voor nadere informatie over de functie contact op met de voorzitter, Hanneke Hartman (telefoon 0622245844, 0593 565725 of mail voorzitter@dierenasielbeilen.nl).