0593 - 523 232

Wat doen wij

Zwerfdieren & Afstandsdieren

Ieder dier wordt bij binnenkomst nagekeken door de dierenarts, eventuele ziekten worden behandeld en alle dieren worden ingeënt en gechipt. Katten worden gesteriliseerd of gecastreerd. We verzorgen de dieren zo goed mogelijk en streven er naar hun verblijf zo plezierig mogelijk te maken. Voor alle (ook oude, moeilijke en verwaarloosde) dieren proberen we een geschikte nieuwe baas te vinden. Kosten noch moeite worden gespaard om dit doel te bereiken. Dit kan betekenen dat een asieldier soms gedurende langere tijd bij ons blijft. In geen geval is dit reden voor euthanasie.

Eerst wordt alle moeite gedaan om de eigenaar te achterhalen. Het gevonden zwerfdier wordt gemeld bij Amivedi en op deze website gezet. Is de eigenaar niet te achterhalen dan wordt na 14 dagen via het dierentehuis gezocht naar een geschikt nieuw tehuis. Afstandsdieren: de redenen waarom iemand afstand doet van zijn huisdier zijn er verschillend. Soms is de eigenaar ziek, is er sprake van allergie, verhuizing naar b.v. verzorgingshuis of zijn er financiële problemen. Afstandsdieren worden na telefonisch afspraak opgenomen. Bij afstand wordt er een vragenlijst doorgenomen om zoveel mogelijk over het dier te weten te komen om zo beter een nieuwe baas te kunnen zoeken. Tevens wordt er een verklaring ingevuld waarmee de verantwoordelijkheid over het dier wordt overgedragen aan het Drents Dierentehuis. Aan het afstaan van een dier zijn kosten verbonden. Voor een hond bedragen de kosten € 91,- en voor een kat       € 60,-. Mocht het dier medische bijzonderheden hebben dan kunnen daar extra kosten voor in rekening gebracht worden.  Voor meer informatie verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Nazorg

Heeft u een dier uit ons asiel gehaald en u heeft nog vragen of problemen met uw hond of kat, dan kunt u altijd voor advies bij ons terecht. Soms wordt een dier na de verhuizing naar de nieuwe eigenaar ziek (mogelijk als gevolg van stress door de veranderde situatie). Tot 14 dagen na plaatsing van de hond of kat geven wij medische nazorg. Enige tijd na plaatsing sturen wij een nazorgformulier via de mail.