0593 - 523 232

Asieldieren

Zoekt u een hond of kat dan kunt u kijken bij de plaatsbare honden en katten die op deze website staan. Voor de katten kunt u geheel vrijblijvend tijdens onze openingstijden komen kijken. Voor de honden werken wij enkel op afspraak.

De medewerkers kunnen u informatie geven en adviseren over de plaatsbare dieren.

Heeft u een leuke kat of hond uitgezocht, dan mag deze meteen mee naar zijn nieuwe huis.

Het Drents Dierentehuis beschikt over een winkeltje waar wij verschillende benodigdheden voor honden en katten verkopen; zoals voer, ontwormings- en ontvlooingsproducten, speeltjes, halsbanden, kattenmandjes e.d. Neem gerust vrijblijvend een kijkje!

Tarieven

  • Volwassen hond: € 200,- incl. ontwormen, volledige vaccinatie en chip
  • Pup tot en met 12 wkn: € 425,- incl. ontwormen, volledige vaccinatie en chip
  • Pup van 12 wkn. tot en met 6 mnd: € 375,- incl. ontwormen, volledige vaccinatie en chip
  • Kat: € 125,- incl. ontwormen, ontvlooien, vaccinatie, castratie/sterilisatie en chip
  • Kitten: € 150,- incl. ontwormen, ontvlooien, volledige vaccinatie, castratie/sterilisatie en chip

U kunt alleen per pin betalen.

Boerderijkatten

Soms krijgen we verwilderde katten in ons asiel die niet geschikt zijn voor het binnenleven. Zij zoeken een plek waar zij heerlijk als muizenvangers aan het werk kunnen. Wij zorgen er voor dat deze katten gecastreerd/gesteriliseerd worden en dat zij worden voorzien van een identificatiechip. Heeft u een mooie plek voor een dergelijke kat (b.v. een hooischuur) en bent u bereid ze bij te voeren, dan rekenen wij geen kosten voor deze katten.

Nazorg

Heeft u een dier uit ons asiel gehaald en heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Ook voor gedragsproblemen kunt u met vragen bij ons terecht. De meeste problemen zijn met advies en geduld vaak wel op te lossen. Indien nodig kunnen wij u doorverwijzen naar een gedragsdeskundige bij u in de buurt.

Alhoewel er soms in het asiel niets aan de hand lijkt te zijn kan het dier na plaatsing toch ziek worden. Daarom geven wij 14 dagen medische nazorg. U kunt in dat geval langskomen op het spreekuur van de dierenarts op dinsdag en donderdag van 13.30 – 15.00 uur. Telefonisch of via het contactformulier kunt u hiervoor een afspraak maken. Buiten deze dagen kunt u telefonisch contact opnemen met de dierenartspraktijk in Beilen tel. 0593 – 522456.

Rekeningen van andere dierenartsen worden niet door ons vergoed, tenzij deze rekeningen vooraf door het asiel zijn goedgekeurd. In dergelijke gevallen wordt alleen de medicatie vergoed.

Wanneer u een hond bij ons heeft geadopteerd komt er na enige tijd iemand langs van de Bond tot bescherming van Honden om te kijken hoe het gaat. U bent dan ook in de gelegenheid om vragen te stellen.

Heeft u een kat uit het asiel geadopteerd dan ontvangt u een vragenlijst via e-mail of post. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.