0593 - 523 232

Veelgestelde vragen

Asielhond

Wat kost een hond uit het asiel?

Hoeveel je voor een hond betaalt hangt af van de leeftijd van de hond.

 • Voor een volwassen hond betaal je € 200,-
 • Voor een puppy tot en met 12 weken oud betaal je € 425,-
 • Voor een puppy van 13 weken tot en met 6 maanden oud betaal je € 375,-
 • Dit is inclusief enting, ontworming en ontvlooiing en chip + registratie.
 • De honden krijgen een Nederlands vaccinatieboekje mee bij plaatsing.

Wat zijn de voor- en nadelen van een volwassen asielhond?

 • Je hebt de kans om een hond een nieuw leven te geven!
 • Het karakter van de hond is grotendeels bekend. We kunnen daarom vaak al goed inschatten of een hond bij iemand zal passen of juist niet;
 • Een hond is uit het asiel goedkoper dan bij een fokker. We maken qua prijs alleen onderscheid tussen pups en volwassen honden.
 • Je zult de hond moeten leren kennen en de hond moet jou leren kennen. Houd er rekening mee dat dit zeker een maand of twee in beslag kan nemen. Geef ze rust en regelmaat en heb geduld.
 • Niet alle honden die bij ons in het asiel belanden komen hier vanwege gedragsproblemen. Maar mocht dit toch het geval zijn dan heb je geduld en tijd nodig om deze hond te begeleiden.
 • De meeste honden in ons asiel zijn volwassen. Wij geloven dat je elke hond nieuwe dingen kunt leren, maar dit vraagt bij een volwassen hond soms wat meer inzet dan bij een jonge, flexibele pup.

Ik wil een hond uit het asiel! Wat nu?

Het je al ervaring met honden? Kijk dan eens op onze website naar de honden die op dit moment op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.

Nog geen ervaring met honden? Bepaal dan eerst wat voor soort hond bij je zou kunnen passen. Ga bijvoorbeeld eens naar de website van de Raad van Beheer. Hier staan alle rasgroepen en rassen met een omschrijving. Lees de omschrijving aandachtig, een hond die jij ‘niet zo mooi’ vindt zou misschien qua karakter juist heel goed kunnen passen (en andersom natuurlijk).

Wij werken enkel op afspraak. Het is dus niet mogelijk vrijblijvend bij de honden te komen kijken. Een hond gezien op onze website? Mail of bel dan naar ons. De medewerkers kunnen je meer informatie over de hond geven en kunnen bepalen of deze hond daadwerkelijk bij je past. Het kan dus gebeuren dat jij het helemaal ziet zitten, maar dat wij een andere mening hebben. Wij beoordelen altijd in het belang van de hond, hoe teleurstellend dat ook kan zijn voor de geïnteresseerde.

Denken wij ook dat de betreffende hond bij je zou kunnen passen dan maken wij een afspraak zodat je langs kunt komen. We halen de hond uit de kennel zodat je er kennis mee kunt maken. Daarna mag je samen wandelen en kan de hond eventueel kennismaken met andere familieleden en honden. Gaat dit allemaal goed en zien jullie het allemaal zitten dan mag de hond dezelfde dag nog met je mee naar huis.

Ik heb een leuke hond in jullie asiel gezien maar kan pas volgende week langskomen. Kan ik hem reserveren tot volgende week?

Nee, dat is niet mogelijk. Neem dan volgende week contact met ons op via mail of telefoon om te informeren of de hond nog aanwezig is.

Ik heb een leuke hond in jullie asiel gezien maar ga eerst nog op vakantie. Kan ik hem reserveren en na mijn vakantie ophalen?

Nee, dat is niet mogelijk. Neem na je vakantie contact met ons op via mail of telefoon om te informeren of de hond nog aanwezig is.

Kan ik gebeld worden als er een bepaald type hond binnenkomt?

Deze vraag krijgen we heel vaak, maar helaas is het voor ons niet te doen om allemaal bij te houden en achter iedereen aan te bellen. We besteden onze tijd liever aan het verzorgen en herplaatsen van onze asieldieren.

Hebben jullie tips voor de eerste dagen samen met mijn nieuwe hond?

Jazeker! Daar gaat ie:

 • Maak, voordat je thuis naar binnen gaat, eerst een korte wandeling met je nieuwe hond. Neem wat lekkers mee om te belonen.
 • Geef de hond verder rust bij thuiskomst, zorg dat er de eerste dagen géén visite komt.
 • Geef je hond in het begin zeer regelmatig de mogelijkheid om te plassen. Hij komt uit een kennel en moet misschien (weer) leren wat zindelijkheid is. Dus ga, naast de gebruikelijke wandelingen, ook met hem naar buiten na het slapen, spelen en eten. Hoe meer tijd je besteed aan de zindelijkheidstraining hoe sneller je hond zindelijk wordt.
 • Wees met het hele gezin vanaf het eerste moment consequent tegenover de hond. Mag de hond vandaag niet op de bank, dan mag hij dat volgende week nog steeds niet!
 • Houd rekening met gedragsveranderingen, ook na een paar weken kan dat nog. Dit kan negatief gedrag zijn, maar uiteraard ook positief gedrag.
 • Wil je graag gebruik maken van een bench? Zorg dat de bench een positief ‘iets’ wordt. Dus zet hem op een rustige, beschutte plek, doe er desnoods een kleedje overheen. Geef de hond zijn eten in de bench, doe het deurtje niet dicht. Gooi regelmatig een snoepje in de bench, als ‘verrassing’.

Zal ik een cursus volgen met mijn (ex-)asielhond?

Ja, doen! Niet alleen is het hartstikke leuk, je versterkt ook nog eens de band tussen jou en je hond. Als je ergens een cursus wilt volgen, denk dan aan het volgende:

 • Ga naar een hondenschool waar ze werken in kleine groepjes, zo krijgen jij en je hond voldoende aandacht en heb je ook de kans om vragen te stellen.
 • Volg eventueel eerst een paar privé lessen, op deze manier kan de instructeur kijken wat jullie nodig hebben en wanneer jullie wellicht klaar zijn om in een groep te trainen.
 • Kies een hondenschool die werkt met positief trainen. Zo krijg je samen een sterkere band én wordt het trainen ook veel leuker.

Op ons terrein is Hondenschool Midden-Drenthe gevestigd. Hier kunt u kijken op haar website.

Kan ik mijn asielhond terugbrengen?

Soms blijkt het toch geen goede match te zijn tussen nieuwe baas en hond. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Wanneer je bij ons een hond adopteert teken je een plaatsingsovereenkomst. Hierin staat onder andere dat:

 • Mocht je de hond binnen 14 dagen retour brengen (terugbrengen), omdat het om wat voor reden dan ook niet goed gaat, dan krijg je € 175,00 van het plaatsingsbedrag terug.
 • Breng je de hond binnen 6 maanden retour, dan blijft de plaatsingsovereenkomst 12 maanden geldig om een andere hond uit te zoeken. Je krijgt dan geen geld retour!
 • Heb je een hond uit een ander asiel geadopteerd? Dan zal je de hond ook weer naar dat asiel terug moeten brengen.

Asielkat

Wat kost een kat uit het asiel?

Hoeveel je voor een kat betaalt hangt af van de leeftijd van de kat.

 • Voor een volwassen kat betaal je € 125,-
 • Voor een kitten betaal je € 150,-

Dit is inclusief enting, ontworming en ontvlooiing, sterilisatie/castratie en chip + registratie. Alle katten krijgen een Nederlands vaccinatieboekje mee bij plaatsing.

Ik wil een kat uit het asiel! Wat nu?

Al onze plaatsbare katten staan op de website. Zit er een kat tussen die je geschikt lijkt? Bel of mail naar ons om een afspraak te maken. Vanwege het coronavirus werken wij namelijk uitsluitend op afspraak.
De medewerkers kunnen je meer informatie over de kat geven en kunnen bepalen of deze kat daadwerkelijk bij je past.

Afstand doen

Dierentehuis Beilen vangt niet alleen zwerfdieren op, ook kan er afstand gedaan worden van een hond of kat omdat iemand er niet meer voor kan -of wil- zorgen. Het is goed om te weten dat wij alleen dieren opvangen uit de provincie Drenthe en dit geldt ook voor afstandsdieren.

Ik wil afstand doen van mijn hond of kat. Kan dit bij jullie?

Ja dat kan, maar afstand doen kan alleen op afspraak. Je kunt dan het beste telefonisch contact met ons opnemen tijdens onze openingstijden. Ons telefoonnummer is 0593-523232.

Wat kost het om afstand te doen van mijn dier?

 • Voor katten vragen wij € 70,- afstandskosten.
 • Voor honden vragen wij € 100,- afstandskosten.

We bekijken per geval of er een gezondheidsverklaring van de dierenarts nodig is.

Chippen

Ik heb een kat/hond uit jullie asiel geadopteerd. Hoe lang duurt het voordat ik bericht over de chipregistratie krijg?

Dit duurt gemiddeld vier weken. In de drukke zomermaanden duurt het vaak wat langer. Houd dan zeker rekening met gemiddeld zes weken voordat je bericht krijgt. We registreren onze asieldieren bij BackHome Club en de mail die je krijgt is dan ook namens BackHome Club.

Pension

Ik ga op vakantie maar mijn hond kan niet mee. Kan hij bij jullie terecht?

Ja, dat kan! Naast een asielgedeelte hebben wij ook een apart pensiongedeelte. Speciaal voor honden waarvan het baasje op vakantie gaat, een weekend weg is of om wat voor reden dan ook.

Stage

Dierentehuis Beilen is een erkend leerbedrijf waar stagiaires de fijne kneepjes van de dierverzorging kunnen leren. Wij bieden ieder jaar een beperkt aantal stageplekken aan voor studenten van de MBO opleidingen dierenverzorging en paraveterinair niveau 3 en 4.

Om het reilen en zeilen binnen ons bedrijf goed onder de knie te krijgen hebben we besloten om alleen nog stagiaires aan te nemen die minimaal 6 maanden achtereenvolgens stage moeten lopen. Dit gaat dan meestal om een dag of meerdagen stage in combinatie met de zogenoemde blokweken.

Wegens de drukke bedrijfsvoering is het niet mogelijk om een snuffel of maatschappelijke stage bij ons uit te voeren.

Ben je geïnteresseerd in een stage plek bij ons en kun je, je vinden in onderstaande punten?

Stuur dan een motivatiebrief naar info@dierenasielbeilen.nl. Geef ook aan welke opleiding je doet, wat het niveau is en voor welke dagen je een stage plek zoekt.

 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je kunt lichamelijk zwaar werk aan
 • Je vindt het niet erg om veel te poetsen
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Je kunt initiatief nemen
 • Je bent leergierig
 • Je bent stressbestendig
 • Je kunt relativeren
 • Je bent flexibel
 • Je bent praktisch ingesteld
 • Je werkt efficient, nauwkeurig en snel
 • Je hebt een hart voor dieren

Indien er plek is nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Houdt er wel rekening mee dat dit gesprek nog geen garantie geeft tot een stageplek.